Eilen haravoitiin lehtiä, melkeen vaihdettiin autonrenkaat ja juotiin kuohuviiniä 4-vuotiaan pikkuserkun syntymäpäivillä. Tosin siitä kuohuviinistäkin yksi viidesosa taisi mennä ihan surutta viemäriin vaikka se itse asiassa ei ollut kovin pahaa kuohuviiniksi. En minä vieläkään pidä alkoholijuomista.
Kirjoittaminen tuntuu jotenkin vaikealta. En saa ajatuksiani järjestykseen eikä mikään oikein tunnu toimivan. Onneksi on loma, saa olla ihan rauhassa pihalla tekmättä mitään.

Aamujen fiilikset ovat mielnkiintoisia. Niitä ei koskaan arvaa etukäteen, mutta ne määrittelevät päivää hyvin pitkälle. Jos aamulla on joulufiilis, niin iltapäivän matematiikan tunnilla saattaa alkaa hyräilemään joululauluja syksyn ensimmäisen räntäsateen takia. Minä olen samanaikaisesti kamalan ailahteleva ja tasainen, epämääräinen sekoitus, josta ei aina ota selvää. Tai tähän olen itse ainakin päätynyt.

Veli toi Viipurista lasilinnun, jonka nimesin, mutta unohdin nimen vuorokauden kuluessa. Sillä oli ollut vientiä, kun oli ollut ainoa poika 10 tytön seurassa. Perjantaina meillä meni ihan hyvin.