Miksi nyt pitää olla pimeää? Kun äsken nostin katseeni kirjasta ja suljin sen tajusin, että ulkona oli PIMEÄÄ. Masentavaa. Tai siis ei masentavaa, mutta kun siellä on niin synkkää. Eikä ole edes lunta valaisemaan. Saisi tulla jo...

Viikonloppu meni mökillä perheen kanssa. En kylläkään vielä edes perjantai iltana tiennyt lähteväni seuraavana aamuna, mutta ei se menoa haitannut. Kun lauanatai aamuna lähdettiin ajamaan kohti pohjoista (no ei niin pohjoista mutta pohjoista kuitenkin) niin Lahden jälkeen alkoi satamaan lunta. Ensim olin aivan haltioissani, mutta hetken kuluttua alkoi ärsyttämään: siellä on kylmä, housujen lahkeet kastuu ja sielllä on edelleen kylmää ja miljoona muuta syytä minkä takia en halunnut lunta taivaalta tupruttavan. Kuitenkin jossain vaiheessa mieleen tuli, että minähän pidän talvesta! Silloin on kaunista. Puut ovat valkoisia, kun niihin on kerääntynyt lunta ja vihdoinkin päästään ohi siitä vuodenkiertoon kuuluvasta osasta, jossa puut ovat perjaatteessa pudottaneet lehtensä, mutta silti vielä joissain sitkeissä on siellä täällä inhottavasti tallella muutama lehti (sireenit ovat tietysti asia erikseen). Ja kun on lunta maassa niin tulee melkein automaattisesti mieleen joulu ja joululoma... Kaunista.
Ja eilen, kun tultiin illalla kotiin, oli oikeasti todella kaunista ajaa (paitsi etten minä toietenkään ajanut, mutta...). Pilvetön tähtien täyttämä taivas, upea suuri puolikuu, joka näkyi koko matkan edessä päin (yllätys, yllätys) ja valkoiset puut tien laidoilla (paitsi tiettysti sitten kun päästiin valaistuille teille ei se enää ollut niin hienoa). Olisi toivonut, että myös Helsingissä olisi ollut lunta, mutta kuitenkin tiesi, ainakin 98% todennäköisyydellä, että se oli vain toiveajattelua.

Nyt siellä on vielä pimeämpää...

The Calling pitää minulle seuraa, kun unohdun katselemaan olohuoneeseen ripustettuja Halloween koristeita. Jotenkin tuntuu siltä, että taidan jättää tänä vuonna "juhlimisen" pois. Vuokrataan vain joku elokuva ja katsotaan sitä viltin alta ja syödään jäisiä mansikoita. Ei kukaan ole oikein ollut innostunut asiasta ja tiistai nyt on muutenkin huono päivä tälläiselle. Ja ehkä juuri siksi ne olohuoneessa ja muuallakin ympäri taloa olevat koristeet tuntuvat jotenkin tyhmiltä. No sen näkee huomenna... (olisi harkatkin ja ehkä niihin sitten mennään kun ei muuatkaan tekemistä ole :P)